Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek: Karácsony

2008.11.09

Adventi mákos/diós koszorú Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 2 csomag instant élesztő, 2,5-3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) mandula aroma, mazsola, ízlés szerint. Töltelék: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 3 dkg gyümölcslekvár, 3-5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl étolaj. Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, beletesszük a mazsolát, az őrölt baba- piskótát és a fahéjat, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hűlni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a kelt tésztát. A lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mazsolát. Meglisztezzük a tetejét, és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tészta, beletekerjük a kihűlt tölteléket, a tésztát kikent formába tesszük, majd előmelegített 170°C-os sütőben 35-40 percig sütjük. Díszítés: Marcipánízű cukormázzal megspricceljük, majd mandulareszelékkel a tetejét megszórjuk

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 213807
Hónap: 1313
Nap: 47